GRATIS FRAGT V. 499 KR.  |  1-3 dages levering

search-icon
logo-header
search-icon

VI GUIDER

Stylingtips til maxikjolen

Med det rette valg af sko, strik, bælte og jakke kan du bestemme udtrykket af din maxikjole.

Maxikjolen

I mange år var maxikjolen kun foretrukket, når store fester stod for døren. De seneste år har dette ændret sig fuldstændig, og de fleste kvinder har nu en maxikjole hængende i hverdagsgarderoben. Maxikjolen er super moderne, utrolig feminin, og så kan den bruges til enhver lejlighed.

Maxikjolen kan være svær. For hvordan undgår man at ligne et oversize ’telt’? Og hvordan kan den styles?

1. De rigtige sko

Med det rette valg af sko, kan du bestemme udtrykket af din maxikjole.

Kombinationen af kjole + sneakers er nærmest blevet klassisk, men stadig utrolig moderne. Sneakers dæmper maxikjolens udtryk, og er rigtig god til hverdagsstyling. Dette tip er perfekt til dig, der ikke bruger høje hæle til hverdag. Skal du til fest, men stadig ikke har mod på en høj hæl, så brug da en åben eller lukket sandal eller en flad støvle, så får du et mere festligt og feminint udtryk. Vil du derimod gerne hoppe i de høje hæle, så kan du nemt skabe et festligt udtryk. Er du lav, så får du også med et snuptag ekstra lange ben og ekstra højde. Alt efter hvad du finder smukt, så kan du bruge både stiletter, sandaler med hæl og støvler.

Vigtigst af alt, når du vælger at hoppe i en lækker maxikjole er, at den ikke er længere end til anklerne, så de sko du har valgt kan ses. Du vil let komme til at ’forsvinde’ i kjolen, hvis den er længere.

Herunder kan du se nogle eksempler på sneakers og støvler vi anbefaler i vores butik.

2. Den korte jakke

Hvis du skal ud, og gerne vil have din favorit maxikjole på, så kan det være svært at vælge den helt rigtige jakke.

For et smukt og stilfuldt look, bør du vælge en kort jakke. Det kan f.eks. være en cowboyjakke, skindjakke eller bomberjakke. Med en kort jakke til din lange kjole får du et frisk og ungdommeligt outfit, som både kan gå til hverdag og til festlige arrangementer. Det gode ved f.eks. cowboyjakken er, at den neutrale farve går godt til alle hudtyper, og så fremhæver jakken dine ben, og får dem til at se længere ud.

Du kan matche din maxikjole med forskellige typer korte jakker, men husk at kjoler med print går bedst med ensfarvede jakker. Desuden vil en kjole i en stærk farve som f.eks. rød gå bedst med en brun eller grå jakke. En sort jakke kan få udtrykket til at se meget dramatisk ud.

Herunder kan du se nogle eksempler på jakker vi anbefaler.

 3. Bæltet i taljen

Der er mange årsager til, hvorfor det er en god idé at bruge et bælte til sin maxikjole. Med et bælte kan du ’opdele’ kjolen og skabe et stilfuldt udtryk, der passer til netop din facon.

Har du æblefacon eller pærefacon, så bør du bruge et bæltet, der giver dig en form for snit under brysterne. På den måde fremhæver du din facon, og får skabt balance mellem din under-og overkrop. Har du derimod en rektangelfacon eller timeglasfacon, så vil et bælte fremhæve din smalle talje, og du får fremhævet en flot feminin figur.

Bælter findes i alverdens afskygninger, og det er vigtigt at vælge det helt rigtige. Til hverdag kan du bruge et simpelt ensfarvet bælte, men skal du fest, så kan et farverigt bælte med pynt skabe et super lækkert aftenlook.

Herunder kan du se nogle eksempler på bælter vi anbefaler.

4. Den lækre strik

Intet er mere behageligt end en dejlig blød strik – Specielt her i de kommende forårsmåneder. En strik kan både være en lukket sweater form, men også en åben cardigan.

Det eneste du skal huske på, når du tager en strik udover din maxikjole, er at skabe balance mellem din over- og underkrop. Er du hoppet i en tætsiddende maxikjole, så skal balancen skabes ved at vælge en strik med en løs pasform. Tilsvarende vil en maxikjole med en løs pasform være ideel med en tætsiddende strik.

Præcis som når du skal vælge den rette jakke, så er det også her vigtigt at mixe mønstre og farver retmæssigt. En kjole med print vil gå bedst med en ensfarvet strik. Vælger du en neutralfarvet strik med hulmønster, så kan du endda skabe et smukt bohemelook, som virkelig gør sig godt i forårs- og sommermånederne.

Herunder kan du se nogle eksempler på strik vi anbefaler.