Bæredygtighed forpligter

Et miljømæssigt ansvar gælder også for mig

Modeindustrien er en af de mest forurenende industrier, fordi produktionen af tekstiler kræver et stort forbrug af energi, vand, kemikalier og sprøjtemidler. Jeg håber, du har lyst til at læse det her. Du tænker sikkert, det er gabende kedeligt.

Det er det måske også noget af vejen…..MEN  –   jeg vil gerne være med til at sætte fokus på miljøet, og dermed tage ansvar for det, jeg kan.

Har du overvejet om du vil ? og eventuelt hvad du kan gøre ved det ?

Jeg bestræber mig på at kunne indlede flere bæredygtige tiltag end dem nævnt nedenfor. Forhåbentlig kan jeg “smitte” dig lidt, så du – hvis ikke du allerede er engageret omkring bæredygtighed, i hvert fald har gjort dig nysgerrig på det.

Mine tiltag:

 • Hos dresslab.dk er jeg i dialog med mine leverandører omkring indpakning, således jeg kan undgå at alle varer er pakket i hver deres plastikpose med en lille fugtpose, når de bliver leveret på mit lager. Gennemføres dette tiltag, vil det betyde, at jeg er med til at spare 7 plastikposer og 7 fugtposer, hver gang jeg får leveret et nyt sortimenet (som typisk ligger pakket i 8-styks pakninger). På årsbasis er det RIGTIG MANGE plastikposer, der kan spares!

 

 • Erstatningsknapper – du kender garanteret godt de små ekstra knapper, der sidder i alle de skjorter, jakke, bukser, du køber (og de sidder også i dine børns og mands tøj). Og som du måske bruger én gang hvert 5. år. Jeg har desværre ikke kunnet finde nogle data på, hvor mange stykker tøj der blir produceret på verdensplan pr år – men jeg tror, du selv kan regne ud at det er meget plastic og metal, der blir produceret fuldstændig unødvendigt. Jeg er i dialog med nogle af mine leverandører om simpelthen at droppe erstatningsknappen på sigt, fra alt tøj, de producerer.

 

 • Bonusinfo: En enkelt t-shirt kræver 1.400 liter vand at producere ( den mængde vand svarer til mere end 10 fyldte badekar) Og derfor gir’ det god mening, at have fokus på at købe tøj, der er produceret under bæredygtige forhold.

 

 • Når jeg indkøber varer, har jeg fokus på at købe varer som er produceret i Europa, således at der udledes mindst muligt CO2 når varen transporteres op til Danmark.

 

 • Når jeg indkøber varer, har jeg ligeledes fokus på at købe varer produceret i naturfibre, således at tekstilerne ikke skal igennem en længere forarbejdningsproces end højst nødvendigt. (Det har også den anden fordel, at du ikke sveder som du normalt vil gøre i en syntestisk fiber)

 

 • Når du bestiller en vare fra Dresslab.dk, vil du opdage, at alt fra forsendelsesposen til silkepapiret er bæredygtigt.

 

 • Forsendelsesposerne er 85% plantebaseret lavet af rester fra sukkerrørs produktion i Brasilien og færdigproduceret i Danmark. Sukkerrør har samme gode egenskaber som plastik. Og kan derfor efter endt brug genanvendes til genbrugsplastik.

 

 • De plasticlommer, der sidder udenpå forsendelsesposerne er produceret af biodynamisk nedbrydeligt materiale.

 

 • Silkepapiret inden i pakken er ligeledes bæredygtigt, i det det er ubleget genbrugspapir.

 

 • Ordrekopien er printet på papir, der bærer det europæiske EcoLabel påtrykt. Ecolabel er din garanti for, at produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori.

 

 • Returguiden er produceret i genanvendeligt papir, og bærer ligeledel det europæiske EcoLabel.

 

 • Affaldssortering – du kan selvsagt forestille dig, at “jeg” producerer rigtig meget affald i form af de kasser og plastposer som alt tøjet blir leveret i. Jeg affaldssorterer naturligvis pap og plastic for sig.

Har du inputs til flere områder, jeg kan drage “omsorg” for – så send mig gerne en mail på: info@dresslab.eu

 

 • Jeg har ikke gratis retur, og det er der en grund til. Jeg ønsker og håber, at du som forbruger er forholdvis sikker på, at når du handler online, så er det fordi du rent faktisk har intention om at beholde de varer, du køber – naturligvis under forudsætning af, at varen er som du forventer, og at du kan passe den. Jeg har desværre tidligere oplevet (da jeg tilbød gratis retur) mange kunder bestille to forskellige størrelser hjem, så de var sikre på, at den ene passede, hvorefter de returnerede den anden.

 

Jeg håber, du – ligesom mig bare er en lille smule optaget af, hvordan netop du kan bidrage til en grønnere verden ❤